Майсторите, които ремонтират летния театър под липите, прецакаха Лили Иванова, която трябваше да пее

...
Майсторите, които ремонтират летния театър под липите, прецакаха Лили Иванова, която трябваше да пее
Коментари Харесай

Провал! Майстори прецаха Лили Иванова

Майсторите, които ремонтират летния спектакъл под липите, прецакаха Лили Иванова , която трябваше да пее там на 3 август, тъй като още не е подготвен.

Това принуди екипа на грандамата на родната сцена да промени датата за нейния рецитал в Стара Загора. Заместник-кметът Милена Желева разгласи, че към този момент се планува това да се случи на празника на Съединението – 6 септември. Решението е изненадало до известна степен домакините, още през февруари кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви за сделката си с певицата. С този концерт трябваше да бъде публично открит обновеният след ремонт за малко над 3 млн. лева. летен театър в парк „ Митрополит Методи “, написа " Телеграф ".

Акт 16

Мащабният ремонт стартира точно на Тодоровден през 2021 година с водосвет, отслужен от митрополит Киприан, планувани бяха 240 дни за работа, само че и все още все още обектът не е получил Акт 16 и позволение за прилагане. Обществената поръчка бе извоювана от  консорциум сред две компании: пловдивска и старозагорска. Архитектурният план е на YAK Studio с водещи архитекти Петър и Иван Кирякови и Явор Янулов, той планува възобновяване и благоустрояване на съществуващата постройка, околното пространство и методите към оборудването. Средствата за финансиране от 2 950 000 лева са заем от Фонд  градско развиване.

На мястото на Летния театър някога е имало каменна кариера, напомнят старозагорци. Проектът за изработката му е подготвен през 1957-а, а две години по-късно се е състоял и първият концерт. През миналите десетилетия тук концерти са изнасяли Лили Иванова , Емил Димитров, Юрая Хийп и други звезди на българското и задграничното изкуство, имало е оперни и театрални представления, празнувания за бележити събития.

 

Отлагането на концерта стана мотив за голям брой спорни реакции в обществените мрежи по отношение на публичните поръчки и състезанията. Мнозина подсетиха, че на процедура през последните 5-6 години няма приключен в период обект, а сега доста от компаниите са спрели работа поради инфлацията и неналичието на механизъм за корекции в цените на материалите.

Снимка: Васил Къркеланов/Фейсбук/Лили Иванова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР